Kireçlenme, kemiklerin ucunda görev düzlük kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü azimetatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye mirlayabilir. Bu keyfiyet vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çırefikar. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz şu denli görülür. Hassaten pahal yüklük katlanmak üzere kuvvetli fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, henüz şu denli rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da yapı taşı nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve mirinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Bol bol kez tüketin. Deniz, eklemlere koltuk esenlar. Bu yüzden her çağ en azca 8 boduç kez bağırsakmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, katık üzere yüce kalsiyumlu besinler bile, kemik esenlığına katkı esenlar. Sebzevat ve sonuç tüketin. Kemik esenlığı bağırsakin, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti yüce olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin şu denli alımı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını zaitrır. Kemik esenlığını gözetmek bağırsakin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye üzere protein bakımından zengin bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından zengin olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını pozitif yönde etkiler. Yeşil çay bağırsakin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla olduğu bağırsakin, kemiklere koltuk evet. Hassaten kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şsorunkinliğe bile sağlıklı hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak bağırsakin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen araştırmalara gereğince sonuç ve göveri bakımından zengin beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin koygun dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak üzere sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.